19. september 2019

Bofælleskabet Grundtvigsvej

Foto, skrevet og fortalt af Per.

I 1997 overtog Granhøjen et fint gammelt hus fra en tandlæge. Huset er bygget i gule mursten med borter af røde mursten og gesimser samt kviste. Huset ligger centralt i Nykøbing Sjælland ved Svanetorvet.

Huset er stort og har 6 værelser, et kontor, et moderne køkken, fjernsynstue, alrum, 2 moderne badeværelser og kælder.

For tiden bor der kun 3 beboere, selvom der må bo 6 beboere. Der er desuden 7 tilknyttede beboere, hvoraf 6 bor på Præstevænget og sidste(undertegnede) bor på Nørregade.

De 3 beboere hedder Kristin, Tom og Karsten. Kristin er mest hjemme, mens Tom arbejder på Nygården, Karsten arbejder i køkkenet på Tjørneparken i Nørre Asmindrup. Kristin og Tom har maddage, mens Karsten tømmer og fylder opvaskemaskinen, da han er meget god til opvask. Om aftenen sidder Kristin og Karsten i fjernsynstuen og ser tv, mens Tom sidder på sit værelse, og ofte har en ven på besøg.

Cirka en gang om året tager vi på en lang tur i en uge, hvor også nogle af de tilknyttede tager med inklusiv undertegnede. Vi har været på Bornholm, i Sverige, på Falster og i Granhøjens sommerhus i Klint. Jo så har vi også været på Fyn samt i Legoland. Vi har også været hjemme hos undertegnedes mor i Slagelse, og alle synes, min mor bor dejligt.

Hver søndag er der fællesspisning i huset for de tilknyttede, og hver sommer og op til jul er der familiekomsammen med grill og pakkeleg, hvor man tager en pakke, når man slår en sekser. Så bliver uret stillet, og så må man tage fra de andre til uret ringer.

Karsten og Kristin fortæller:

Karsten

Der er ofte ture i visse weekender; blandt andet til Holbæk.

Jeg er god til opvask og vasker op efter maden, tømmer og fylder opvaskemaskinen. Og så er der kort ned til byen, når jeg skal ned og handle.

Jeg er meget glad for mine medbeboere og for pædagogerne. Jeg har et godt værelse.

Om aftenen hygger jeg mig i stuen sammen med Kristin til fjernsyn.

Kristin

Jeg kan godt lide at bo her, fordi der er et godt sammenhold. Og der er kort til byen.

Og i maj var vi på en fin tur til Gesunda i Sverige (Grete og Torstens sommerhus).

Og så har vi været til modeshow hos Roline en tøjbutik i Nykøbing Sjælland (pigerne).