5. september 2019

For ca. 1½ år siden – i april 2018 åbnede Det gule hus i Nr. Asmindrup som kreativt aktivitets- og samværs-tilbud, hvor fokus er at skabe fællesskab og samvær omkring kreative projekter.

I starten var Det gule hus forbeholdt Elmegårdens og Tjørneparkens beboere. Da de har gavn af de lidt mindre rammer, når de er i samværs- og aktivitetstilbud. Siden er der blevet åbnet op for alle de af Granhøjens beboere, som har brug for en stille opstart i beskæftigelse – et sted hvor der kan øves i at komme ud og være sammen med andre.

Beboerne bruger tiden i Det gule hus på at lægge puslespil, tegne, strikke, brodere, sy, hækle og det helt store hit – lave perleplader. Der bliver produceret rigtig mange, rigtig store og flotte perleplader, som pryder både væggene i huset og blomsterbedene i haven.

Trine, som er leder af huset, fortæller, at i Det gule hus er brugerne selv med til at drive huset – de laver bl.a. kaffe og saftevand, gør rent og rydder op.

Det gule hus har også egen vicevært – Per, der også laver “Per på pletten” på Livet på Granhøjen. Han kommer forbi to dage om ugen og bl.a. ordner have, maler stakit og i det hele taget sørger for, at der er pænt og rent udenom Det gule hus.

I Det gule hus bliver der også lavet små projekter for Granhøjen, såsom bordkort til jubilæer, påskeæg – som bruges til børnenes påskeægjagt på Nygården i Kirsebærhaven, bordkort til M-dag samt jule- og påskepynt til kontorerne.