24. oktober 2019

Per på Pletten – Efterår på Nygården og julen begynder

Foto, skrevet og fortalt af Per Hougaard Sørensen.

Tirsdag den 15/10 og torsdag den 17/10 var jeg julemand på Nygården mellem 11 og 13.

Jeg ankom cirka 10.00 til Nygården, og Louis var ved at tænde op i bålet, så børn og barnlige sjæle kunne bage snobrød mellem kl. 11 og 14.

Jeg gik rundt og fotograferede juleting, da det jo var efterårsferie, så derfor var alt julepynt fundet frem i gårdbutikken.

Cirka 10.30 gik jeg ind i butikkens omklædningsrum og tog julemands-dragten på. Kostumet består af en hvid bluse, grå bukser, rød jakke, røde seler, et gråt/rødstribet halstørklæde, et par grå/rødstribede sokker, et kunstigt skæg og et par store nissetræsko. Da jeg havde fået kostumet på, gik jeg ind i butikken, hvor Tobias gav mig en kurv med pebernødder, som jeg kunne dele ud af til børnene.

Jeg gik så over i mit lille hyggelige hus, som er et lille rødmalet træhus, og inde er der pyntet op med juletræ med røde og sølvfarvede glaskugler, en halmballe, en julebuk, en stol til julemanden, en børnebænk, en gammel grå telefon med drejeskive, en brændeovn med æbleskivepande og et bord med ønskesedler. Her kan børn og barnlige sjæle udfylde en ønskeseddel med navn, adresse, alder og 3 ønsker. De heldige bliver udtrukket lige før jul og vil vinde gavekort til Nygårdens gårdbutik.

For det meste sidder jeg i mit hus, og hver gang nogle børn nærmer sig, siger jeg ”hohohohooooo”.

Så går jeg også lidt rundt i gårdbutikken og i hallen, hvor der er ting til salg og udgang til Kirsebærhaven, hvor der er geder, kalkuner, påfugle, Gæs, ænder og søde kaniner. Der er også legeplads med gynger, nye ruchebaner, sandkasse, legetøj, dåsekast, guldgravning og tegneskur.

Da klokken var 13.00 gik jeg ind og klædte mig om igen, og takket være Nini, Jeanett og Brian fik jeg gratis snobrød, da jeg elsker at bage snobrød, og det var lækkert!

 

Imens Kirsebærhaven på Nygården bliver gjort klar til en ny sæson, går dyrene på Nygården på vinterferie, og det betyder at de snart flytter ind på Dalhøjgård Minilandbrug – du kan læse lidt om, hvad det bl.a. indebære i dette indlæg fra sidste år om Dalhøjgård Minilandbrug.