18. februar 2020

Min Zippo samling

Af Jan Rosenhjelm

Jeg har en samling på 100 Zippo Lightere med forskellige motiver. Min første Zippo købte jeg i 2000 og, den kostede 196 kr., den havde jeg med på efterskolen. Jeg fik lidt kritik af min storebror pga. købet, fordi han viste mig, at en engangslighter virker fint bare man passer på den. En dag tabte jeg lighteren på fodboldbanen på efterskolen, og jeg ledte længe efter den, og fandt den heldigvis til sidst.

Jeg har bl.a. ”Vintage 1937” serien (”High Polish”, ”Brushed” og ”Brass”) og ”Replica 1941″ serien (”Black Ice” og ”Brushed”). Desuden har jeg en ”Police High Polish”, en ”Smoking Area Brushed”, en ”I Love Ny High Polish” og en ”Flame High Polish”. Jeg har 6 Slim Lightere – en af Slim Lighterne fik jeg af min Farmor, den har været min Farfars. På den lighter er der et lille spejl.

Lighteren var en del af alle soldaters udstyr under 2. verdenskrig og soldaterne tændte smøger i skyttegravene. Lighteren var også med i Vietnam krigen, hvor soldaterne antændte stråtækte huse med deres Zippo’er. Jeg har 3 af Vietnam Lighterne.

Zippo Lighteren har været med i over 2000 film igennem årene, og bl.a. Bruce Willis, Nicolas Cage, John Travolta og Samuel L. Jackson har brugt lighteren.

Der er et Zippo museum i byen Bradfort i staten Pennsylvania U.S.A. Hvis jeg nogensinde skal til USA, vil jeg besøge den by og det museum. Den første Zippo der nogensinde er lavet, er udstillet på det museum.

En Zippo Lighter virker altid og tænder i alt slags vejr, og der er folk, der har glemt deres lighter i bukselommen, og så er lighteren vasket i vaskemaskinen og den tændte første gang, selv om den var blevet vasket. Det viser hvor god kvalitet en Zippo Lighter er.

En Zippo Lighter kan bruges af mange generationer, dels fordi den har livsgaranti, og fordi den er så god kvalitet.

Den kan også bruges til at lave tricks med, og imponere andre mennesker, en fredag eller lørdag aften i nattelivet.