5. februar 2019

Lokalområdet mødte talstærkt op til reception på Nygårdens Gårdbutik og Genbrug i Sorø mandag d. 4. februar. Der var varmende kaffe på kanden og masser af lækkert hjemmebag, da en spændt medarbejdergruppe slog dørene op i butikken kl.11. Efter mange uger med dedikeret arbejdsindsats, kan de nu byde folk velkommen indenfor til et kig og en snak.

Stine, som til daglig arbejder i butikken og bor på det tilknyttede bosted Søperlen, fortæller, at hun og resten af holdet har løbet stærkt op til åbningen. ”Jeg er noget træt, for der har været meget at se til. Men her er blevet så flot”, smiler hun, og skynder sig videre for at tale med en journalist fra den lokale avis, der laver en artikel om genåbningen.

En anden fra medarbejdergruppen, Jeanette, har også travlt. Hun brygger den ene kande kaffe efter den anden til alle dagens tørstige gæster. ”Vi er glade for, at så mange er kommet, og jeg håber, at folk bliver ved med at komme”, siger Jeanette, der glæder sig over, at butikken igen er åben for offentligheden.

Bag kassen står den daglige leder, Terese, klar til at tage imod penge fra folk, der vil gøre en god handel. Det er der rig mulighed for, da butikken både fremstår flot og velordnet, og hylderne bugner af både varer fra Nygården, upcyclede produkter og klassisk genbrug såsom tøj, bøger, sko, nips og andet. “Det er jo noget nyt det her med genbrug, så vi er klar til både at tage imod varer fra folk, som vil donere deres overskydende sager, og så har vi allerede indrettet førstesalen i butikken med bøger og tøj, som vi har modtaget”, fortæller Terese.

Vi ønsker holdet fra Nygårdens Gårdbutik og Genbrug et stort tillykke med genåbningen og rigtig god arbejdslyst fremover!

 

Nygårdens Gårdbutik og Genbrug i Sorø drives af Granhøjens Rehabiliterings- og aktivitetscenter REBOA som er en socialt ansvarlig virksomhed og er knyttet de to bosteder Søperlen og Skovperlen i Sorø.

Læs mere om Granhøjen og beskæftigelse på Granhøjens hjemmeside her