Tidligere beboere har 20 års jubilæum på Granhøjen
1. januar 2017

Jubilarerne
Martin & Tonny

Martin og Tonny har i år 20 års jubilæum på Granhøjen, men der er bestemt ikke groet hverken mos eller spindelvæv på de to friske gutter. De har masser af sjove og skæve anekdoter om deres tid på Granhøjen, og de er stolte af den udvikling som de selv, og som Granhøjen har været igennem.

Af: Camilla, cln@iskilden.dk

For tyve år siden var en af Martins håndværkeropgaver at være med til at sætte Regnbuegården i stand. Han gik sammen med tømrerne og var med til at isolere lofterne.

”Dengang var der både grisefolde, hestefolde og hønsehold. I dag har vi i stedet for fritgående råvildt og en masse landbrugsjord,” fortæller Martin.

Han bor selv på Regnbuegården og er virkelig glad for at bo der og for det gode sammenhold. Han har tidligere arbejdet som gartnerelev på Nygården, og i dag kører han rundt og renser fyr på flere af bostederne.

>> I de gamle dage der styrede jeg hotellet << fortæller Tonny.

Tonny var med til at lave mad til de unge beboere i 10 år. Dengang var Hotel Du Vest mindre, og lokalerne så meget anderledes ud end i dag.
Martin husker en sjov episode, hvor Tonny havde lavet hjemmelavede gule ærter til beboerne.

”Der var kun to der spiste af de gule ærter: Torsten og mig! De smagte vanvittigt godt, men de andre kunne ikke lide gule ærter, så de gik alle sammen ned på den lokale grillbar,” griner Martin.

Efterfølgende var Tonny en årrække på Tjørneparken og lavede mad til beboerne.

“Mad er min passion, og det er skønt at lave god mad til andre,” smiler Tonny. Hans egen livret er stegt flæsk med persillesovs.

>> Jeg har ikke været indlagt i tyve år nu << siger Tonny.

I dag bor Tonny i sin egen bolig på Gasværksvej, og han arbejder på Dalhøjgård, hvor han laver mad til beboerne og dem, der er i beskæftigelse der. Det har betydet rigtig meget for ham at komme på Granhøjen.

”Jeg har været indlagt omkring 25 gange på psykiatriske afdelinger, men da jeg kom til Granhøjen, fik jeg det næsten med det samme bedre. Jeg har ikke været indlagt i tyve år nu,” fortæller Tonny stolt. Han er ikke bare stolt af sin egen udvikling. Udviklingen på Granhøjen får stoltheden frem i dem begge.

”Vi har det rigtig godt med udviklingen her, og vi er stolte af, at vi har været med til at skabe rammerne om det her sted,” fortæller Tonny, og Martin afslutter:

>> Jeg har altid sagt, at jeg havde brug for en institutionsplads. Men jeg skulle bare lige selv være med til at bygge den, før jeg fandt den rette. <<