Granhøjens Husorkester på Annebergfestival
16. juni 2016

Annebergfestival; musik, gøgl, kunst og hygge

Det var tredje gang Granhøjen den 14. maj kunne byde velkommen til Anneberg Festival, som er en af Danmarks eneste musikfestivaler, hvor bands med psykisk og socialt udsatte er hovednavnene på programmet.

Granhøjens husorkester lagde ud med en blanding af dansk og engelsk pub lige fra David Bowie til Bamse. Bandet bestod af Mathias, Rolf og Magnus, der også selv sang to numre. Helle, Alex, Maja og Malene gav den også hver især som solister. Efter Granhøjens eget husorkester var det musik- og gøglertruppen ”De splittergale” der underholdte med en blanding af gamle danske sange, gøgl og underholdning med alternative instrumenter som sav, baljebas, plastikposer, kæder og skeer.

”Det er et dejligt sted at være. Her er en god stemning og et smukt sted. Det er befriende at komme et sted, hvor det ikke er behandling, det handler om. Vi tænker ikke over, hvem, folk er, om de har den ene eller anden diagnose. Vi er et fællesskab, hvor de er plads til alle, og vi er overbeviste om, at folk får det bedre, når de optræder i en gruppe sammen,” siger Jacob Hogrebe, der er daglig leder af støtteforennigen for ”De splittergale”.

Herefter kom turen til  Minihøjskolen på Djursland og Kragelund Band, inden brødrene Daniel og Stephan Leig fra Tv2-programmet ”Danmark har talent” med deres band Rainy Day sluttede festivallen af med en koncert.

Magnus vil fortælle noget med musikken

”Jeg skal kunne leve mig ind i en sang og udtrykke mig selv. Jeg kan ikke bare stille mig op og spille hvilken som helst sang. Der skal være et udtryk, og derfor er jeg nok selv mere til de mere stille sange,” fortæller Magnus, der sang Sebastian klassiker fra 1975 ”Balladen om Anton”.

Magnus spiller som fast mand i Granhøjens husorkester og har øvet i måneder op til festivalen.

”Det er altid noget andet at stå foran publikum. Man skal være lidt nervøs, når man skal gøre sit bedste. Men det tænker jeg ikke over, når det kører. Det er sjovt, men det er også hårdt arbejde. Det viser lidt, hvordan det vil være, hvis man er professionel musiker,” siger Magnus.