Anita foran Hotel du Vest efter at have fået fire elite-smileys i træk
4. marts 2019

Fire elite-smileys i træk til Anita og Co. fra Hotel du Vest

Hotel du Vest har fået fire elite-smileys i træk. Det er et udtryk for høj standard og arbejdsmoral i køkkenet og cafeen, og vi har i den forbindelse været forbi bygningen med den blå facade på Algade i Nykøbing Sj., for at tale med en af de dedikerede medarbejdere, Anita.

 

Vi løfter i flok på Hotel du Vest

Anita er 54 år gammel og har været på Hotel du Vest siden september 2018. Hun er stolt af deres elite-smileys, som pryder væggen til højre for indgangen til cafeen, og hun ved, at den er opnået på baggrund af en stor fælles indsats: ”Holdet i køkkenet og på hele stedet har en høj arbejdsmoral. Vi har et godt fællesskab, vi løfter i flok, og alle er grundige og engagerede”, begynder Anita.

Anita arbejder fra kl. 9 til kl.13 mandag til torsdag. Hun laver en række forskellige ting, der spænder over varebestilling, tøjvask, egenkontrol og diverse administrative opgaver. Hun er med andre ord en vigtig del af holdet på Hotel du Vest og medvirkende til, at stedet har fået fire elite-smileys.

 

Tryghed i fællesskabet

Anita er god til at skabe orden i kaos, til at lave systemer og at organisere. Det kan ses over hele linjen på Hotel du Vest, hvor der er klar og tydelig orden i både arbejdstøj, fryserum og køleskab.
Behovet for tydelig struktur afspejler sig også i fritiden for Anita, som oplever en form for tryghed og overblik i systemerne, også derhjemme.

Anita bor på Tjørneparken Nord, som er en afdeling af selvstændige boliger på bostedet Tjørneparken i Nørre Asmindrup. Anita har sin egen lejlighed i tilknytning til Tjørneparken, og elsker de muligheder som denne form for bolig giver: ”Du har dit eget private rum, hvor du kan lade op og få ro og fred. Og så har du fællesskab og en masse sociale aktiviteter lige uden for din dør. Det betyder alverden for mig ikke at skulle være tvunget til at bo helt alene i en tilfældig lejlighed”, siger Anita.

Sammenlagt har Anita boet 18 år på Granhøjen, de sidste fire af dem på Tjørneparken. Hun er overbevist om, at hun ikke behøver flytte mere nu. Det er trygt, at der altid er nogen at tale med og til at bede om hjælp, hvis der er behov.

 

Glæden ved at gøre en forskel

Det vigtigste element, som er med til at give struktur og mening i Anitas liv, er hendes arbejde på Hotel du Vest: ”Det er helt afgørende for mig at have noget at stå op til om morgenen. Der er nogle mennesker, der er afhængige af, at jeg står op og møder på arbejde. Det giver en stor glæde og tilfredshed at gøre en forskel”.

Det påvirker i høj grad Anitas mentale helbred at være en del af en arbejdsplads, der kan rumme mennesker med forskellig baggrund. Der er ingen, der er mere værd end andre, og alles bidrag tæller, uanset om du arbejder 5 eller 15 timer om ugen: ”Det skaber god stemning og godt humør, at ens arbejde tæller og gør en forskel. Man føler sig på en eller anden måde vigtig”, fortsætter Anita.

 

En kongelig behandling

Det er ikke kun Anitas arbejdsplads, der lykkes med at skabe mening og følelsen af at betyde noget.
I februar måned havde Tjørneparken, hvor Anita bor, 10-års jubilæum.
Det blev fejret med reception og festmiddag om aftenen, og det var den bedste fest, Anita har oplevet:

Det var simpelthen fantastisk”, smiler Anita og fortsætter:
Alle var så glade og fine i tøjet. Vi kender alle sammen hinanden her, der blev holdt en flot tale og sunget sange. Vi fik også den lækreste mad at spise, som simpelthen blev serveret for os. Det var meget fornemt. Jeg hørte en pige sige, at hun følte sig fuldstændig som en kongelig med den behandling og service. Og når man til daglig laver mad til andre, så er det virkelig en kongelig behandling at få maden serveret”, afslutter Anita.

 

Granhøjen samarbejder med Hotel du Vest, en socialt ansvarlig virksomhed i Nykøbing Sj., der skaber beskæftigelse for socialt og psykisk udsatte borgere. Du kan læse mere om stedet på deres hjemmeside her.

Læs mere om Granhøjens beskæftigelse på Granhøjens hjemmeside her.