Beboere på Granhøjen laver skraldindsamling i Ordsherred
22. marts 2017

Granhøjen laver stor skraldindsamling i Odsherred

 

Søndag den 26. marts ifører medarbejdere og beboere fra ti af Granhøjens botilbud sig en gul vest og tager hinanden og en masse skraldesække under armene og afholder en storstilet skraldindsamlingsdag i naturen i lokalområdet.

Af: Camilla, cln@iskilden.dk

135 kilo affald – det var sidste års resultat, da Granhøjen deltog i Naturfredningsforeningens årlige affaldsindsamling. Her deltog 57 friske og engagerede medarbejdere og beboere.

Samleskrald-dagen på Granhøjen

Som et nyt tiltag har Granhøjen valgt at indføre deres egen årlige Samleskrald-dag, som er inspireret af og støtter op om Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, der afholdes ugen efter.

På søndag den 26. marts fra klokken 12.00-14.00 indsamler beboere og medarbejdere skrald. Botilbuddene har fået tildelt en rute hver, og der bliver blandt andet samlet skrald i Højby, Jyderup Skov, Rørvig havn og Nykøbing by.

Socialt ansvar og hyggeligt samvær

Granhøjen er et af Danmarks største private botilbud, og det forpligter naturligvis også.

”Vi er meget bevidste om, at vi også har et socialt ansvar på Granhøjen,” fortæller Helle Vernersen, der er afdelingsleder og tovholder på arrangementet og tilføjer: ”Vi synes, det giver så god mening at samle skrald i lokalområdet, og det er win-win for vores beboere og vores medarbejdere. De får motion og frisk luft, er med til at forskønne Odsherred og så er det en rigtig god mulighed for at være social og deltage i noget hyggeligt samvær på tværs af botilbuddene. Gåturene giver os også en rigtig god mulighed for at få nogle gode snakke med beboerne i vores pædagogiske arbejde, for det er jo også vigtigt, at de lærer om at tage et socialt ansvar i deres hverdag.”

Granhøjens Samleskrald-dag rundes af med, at der tændes op i grillen til fælles spisning, og bagefter vejes det indsamlede skrald, og vinderne af samleskrald-dagen kåres.