6. december 2017

Granhøjen opretter løbehold i FK Odsherreds løbeklub

Af Mathilde

På Granhøjen har vi meget fokus på sundhed og motion. Derfor har vi som noget nyt aftalt et samarbejde med FK Odsherred løberne, hvor vi starter eget hold op i løbeklubben. Ideen er opstået fordi Lars og Louis fra botilbuddet Egebjergvej allerede deltager i FK Odsherred, og fordi Mie som arbejder på botilbuddet Rørmosen også er aktiv i foreningen. De er nu gået sammen om at udbrede deres kærlighed til løbeaktiviteten med alle de andre fra Granhøjen.

Projektmedarbejder Mie fra botilbuddet Rørmosen er uddannet løbeinstruktør, og har påtaget sig opgaven at være tovholder på projekt: opstart af løbehold. Vi har været ude at tale med Mie og med Lars og Louis fra botilbuddet Egebjergvej om hvad det betyder for dem at være med i en løbeklub.

Lars og Louis startede allerede i FK Odsherreds løbeklub sidste forår, hvor Lars deltager på løbeholdet og Louis på gåholdet:

”Jeg startede for at tabe mig. Det var det som motiverede mig”, fortæller Louis.

Lars går i løbeklubben, fordi han synes det er rart at komme ud og snakke med de andre løbere. Og så synes han også det er fedt at komme ud og få noget frisk luft.

De to herrer synes, at en løbeklub for Granhøjen ville være rigtig godt:

  >> Jeg synes, det er en god ide med en løbeklub på Granhøjen. Det er god motion og godt for kroppen”, siger Louis.

Og hvis man ikke er vant til at komme ud og dyrke motion som Lars og Louis er det, kan man sagtens være med alligevel – Lars og Mie kommer med et godt råd til de nye løbeentusiaster:

”Hvis man selv skal i gang, kan man starte med at gå, så man kan bygge opad. Man starter et sted så alle kan være med” siger Lars.

”Der er plads til alle, og plads til alle niveauer”, supplerer Mie.

Til det fortæller Louis om en dag han var mødt op i løbeklubben med ondt i benet. Men alligevel fulgtes alle på holdet ad, så ingen skulle gå alene.

Der er gode motoriske og mentale effekter ved at løbe

Mie blev løbeinstruktør, da hun selv har deltaget i løbeklubben i flere år, og også gerne ville bidrage til klubben. Hun synes, at en løbeklub giver flere muligheder, end hvis man tager en løbetur alene:

”Det gode ved at have en løbeklub er, at man skaber et socialt samvær. Det giver også flere muligheder, hvis du vil træne til noget specielt eller prøve nye terræner”.

Den oplagte grund vi tit bruger til at tage en løbetur er, at vi, som Louis, gerne vil smide nogle kilo. Men Mie fortæller også om, hvordan du virkelig styrker dine sanser, mens du løber. Både motorisk og mentalt:

>> Man kommer ud og får brugt sine sanser. Man lytter til fuglene og ser bladene springe ud. Dufter blomsterne og “smager” på luften. Det er en form for terapi at komme ud og dyrke motion. Så sætter man fokus væk og tænker på noget andet”.

Mie startede selv med at løbe for helbredets skyld. Vi forebygger nemlig sygdomme, når vi dyrker motion, såsom hjertekarsygdomme, forhøjet blodtryk og diabetes.

Vintertræning foregår lige nu fra havnen i Nykøbing og med løb og eller gang i byen og i Grønnehaveskoven. Sommertræning foregår i super skønne omgivelser i Sandflugtsplantagen langs vandet ved Rørvig.

Det koster 250 kr. om året at deltage i løbeklubben. Udover det har man brug for et par gode løbesko. Hvis du vil være med på Granhøjens løbehold, kan du kontakte Mie og deltage hver mandag kl. 17:15 – 18:30. Der findes både et løbehold og et gåhold på 3 og 5 km.

Læs også artiklen om dengang Lars og Louis gennemførte Sandflugtsløbet her.