Granhøjen tilbyder praktikforløb for beboere
22. marts 2017

Granhøjen tilbyder praktikforløb

Flere uddannelsesinstitutioner har udfordringer med at finde praktiksteder inden for det specialiserede socialområde til deres studerende – den opgave er Granhøjen nu med til at løfte. På Granhøjen tager man nemlig imod pædagogstuderende, der gerne vil have et virkelighedsnært, personligt og fagligt udviklende praktikforløb.

Af: Camilla, cln@iskilden.dk

To praktikanter har allerede gennemført et halvt års praktik hos Granhøjen, og Sofie er den tredje praktikant, der er i praktikforløb. Siden december har hun arbejdet på Det gamle Kogeri, der er et midlertidigt botilbud for unge og voksne mellem 18-60 år med sindslidelser, autisme og misbrugsproblemer.
Da Sofie skulle vælge retning på pædagoguddannelsen, var hun slet ikke i tvivl om, at det skulle være inden for det specialiserede socialområde.

”Jeg havde et stort ønske om at arbejde med mennesker inden for autismespektret, og derfor er jeg også blevet særligt tilknyttet en beboer med autisme her på Kogeriet,” fortæller Sofie.

Granhøjen ser på det hele menneske og ikke kun på diagnosen

En gang om ugen har Sofie vejledermøde med Signe, der er praktikvejleder på Granhøjen og teamleder på Det gamle Kogeri, og efter hvert møde får Sofie lektier for til næste møde.

”En af årsagerne til at jeg valgte at søge praktikplads på Granhøjen er, at deres botilbud henvender sig til mennesker med mange forskellige psykiske lidelser. De ser på det hele menneske og ikke kun på diagnosen, og det mener jeg er vigtigt. Derudover overraskede det mig virkelig positivt, at beskæftigelsen her er en integreret del af behandlingen. Beskæftigelsen er afvekslende, og beboerne får nye udfordringer i takt med, at de udvikler sig,” siger Sofie.

Et praktikforløb hvor teorierne afprøves i praksis

Sofie får mulighed for at opleve beboernes aften- og weekendrutiner under sin praktik. Signe, der er Sofies praktikvejleder, forklarer hvorfor, at det er en vigtig del af praktikforløbet:

”Her på Granhøjen tilbyder vi praktikforløb, som skal være realistiske. Det vil sige, at vores mål blandt andet er, at vi er med til at uddanne pædagoger, som har oplevet, hvad det er for en hverdag og nogle udfordringer, der er på et socialpsykiatrisk botilbud. Det ville Sofie ikke opleve, hvis hun kun arbejdede fra kl. 7-15 i hverdagene, for der er beboerne i beskæftigelse meget af tiden. Det er meget vigtigt, at hun også er sammen med beboerne, når de har fri – både i forhold til det sociale aspekt og det faglige, for her er udfordringerne nogle andre end i beskæftigelsen.”

Sofie tilføjer: ”Jeg ser det kun som en kæmpestor fordel at være i praktik på et privat botilbud som Granhøjen. Jeg får mulighed for at være med til at planlægge min ugeplan, så de 32,5 time, som jeg skal have i min praktik, både ligger så jeg kan være sammen med beboerne, når de er i beskæftigelse, og når de har fri.”

Når praktikken slutter i udgangen af maj, tager Sofie tilbage til University College Sjælland i Trekoner, hvor hun skal til eksamen i sit praktikforløb på Granhøjen.

 

Læs også: 12-tal til Louise

Læs også: Granhøjen godkendt som praktikplads