Granhøjen forbereder sig til Høstmarked - bosted har pærebod som del af bæredygtig behandling 1
30. august 2018

Forberedelserne til weekendens høstmarked er på sit højeste

I skrivende stund er det regnvejr – men vejrudsigten lover fantastisk ude-vejr i weekenden: ingen regn og mellem 15 og 20 grader både lørdag og søndag. Så er der vist ingen undskyldning for ikke at kigge forbi høstmarkedet på Nygården.

Hvis du alligevel skulle være i tvivl, så læs lige lidt videre her, og se hvad høstmarkedet også byder på. Vi kan f.eks. love spændende produkter – en stor del af dem hjemmelavede – i alle stadepladserne i hallen og i boderne langs pladsen. Bl.a. er der i hallen en stadeplads, hvor REBOA-Granhøjen sælger sine produkter – produkterne er upcyclet i det daglige arbejde i flere af de beskæftigelsestilbud, som Granhøjen udbyder. REBOA-Granhøjen er en afdeling i Granhøjen, som udelukkende beskæftiger sig med at udvikle og skabe stadig mere meningsfuld beskæftigelse for bl.a. beboerne på Granhøjen.

>> Vi glæder os til at byde alle velkomne til høstmarkedet.  Der er mange opgaver, når man skal holde to dages høstmarked og en musikfestival. Men vi skal nok nå at blive færdige. Der bliver lige nu gjort klar til boder, høstet frugt, og upcycling af varer til salg på markedet. Alt det glæder vi os til at vise på Nygården Gårdbutik, ” siger Anette, der leder beskæftigelsen på Granhøjens botilbud.

>> Det vil være en weekend, hvor vi fylder markedspladsen med boder, hvor det er muligt at gøre nogle gode fund, også hos butikkerne i hallen. Hos Hotel du Vest, der gæster Nygårdens Gårdbutik denne weekend, vil der være mulighed for at købe mad og drikke, samt kaffe og kage. Nygårdens store børne- og aktivitetsområde Kirsebærhaven vil være åbent og med gratis entré for alle besøgende,” siger Anette.

Igen i år vil der sammen med høstmarkedet være musikfestival. Der er sammensat et bredt musikprogram begge dage fra kl. 11 – 16 med både korsang og bands.

Forberedelser i beskæftigelsen

Det er da også størstedelen af forberedelserne til høstmarkedet, som ligger i dagtimerne i beskæftigelsestilbuddene. På Nygården bliver der bygget scene til weekendens koncerter. I Det gule hus er der malet skilte og gjort klar til pæreboden, og i Tjørneparkens produktionskøkken kommer de til at forme 300 bøffer i løbet af torsdag og fredag. Jesper er teamleder på Hotel du Vest, og det er bl.a. ham der skal trylle de 300 bøffer om til de lækre burgere, vi kender fra Hotel du Vest. Jesper fortæller om nogle af de mange nødvendige forberedelser:

>> Kvæget blev leveret hos den lokale Nr. Asmindrup slagter i mandags, og det var klar til afhentning som hakket kød her torsdag morgen. Så bliver det altså ikke mere friskt. Lige nu er de forhåbentligt i fuld gang ude i produktionskøkkenet, så vi er klar til nogle gode dage på Nygården. Vi skal grille, så vi håber naturligvis på godt vejr. Og så håber jeg, der kan blive en lille bøf i overskud til mig, så jeg kan nå at få smagt det lækre friske kød i en Hotel du Vest burger.”

Sisse fra Det gule hus glæder sig også til at deltage på høstmarkedet med pæreboden, hvor man kan købe de populære Clara Friis pærer:

  >> Pæreboden var en meget populær bod sidste år. Det er Tjørneparken, der bemander boden til høstmarkedet, og så kan det jo kun blive hyggeligt at stå der med dem i to dage. Vi skal jo være sikre på, at vi har rigeligt poser med pærer, så onsdag og torsdag aften er aftenaktiviteterne rundbold og fodbold blevet byttet ud med frugtplukning i Frugtplantagen på Nygården.”

 

Høstmarkedet foregår på Nygårdens Gårdbutik, Højbyvej 18 i Nykøbing Sjælland. Der er åbent fra klokken 10 – 16 begge dage. Få flere praktiske oplysninger på Nygårdens hjemmeside.

Du kan læse en artikel fra sidste års høstmarked, som var en stor succes med godt vejr, glade mennesker, underholdende musik og spændende boder. Klik her for at komme til artiklen på Livet på Granhøjen.