Danmarks naturfredningsforenings affaldsindsamling granhøjen miljøgruppe
23. april 2018

Granhøjens hidtil bedste resultat ved affaldsindsamling

I går søndag 22.april stod i miljøets tegn – det er den årlige dag, hvor Danmarks Naturfredningsforening arrangerer affaldsindsamlinger i hele landet. Granhøjen var tradition tro trukket i de gule refleksveste, så de kunne rydde op langs landeveje, i skovene og i Nykøbing bymidte. I alt deltog 54 miljøbevidste mennesker i indsamlingen, som kulminerede i afvejning og overrækkelse af beviser til de flittigste samlere.

En af de flittigste var bl.a. Maja. Hun samlede 47 kg i løbet af en times tid på den rute, Rørmosen var blevet tildelt:

>> Lucca og jeg startede kl. 11 på Annebjerg stræde med en trillebør. Bagefter tog vi bilen og kørte langs med den store vej. Der var masser af affald i kanten af vejen. Vi fandt bl.a. en sækkevogn og noget haveaffald, som må være røget af en trailer, som vi tog med.”

Miljøgruppen havde på forhånd lavet ruter og uddelt dem til bostederne. Derfor kunne Maja og Lucca også finde nogle af de andre på ruterne i omegnen og hjælpe lidt til der. Det er Maja og Rasmus, som har taget alle de billeder, I kan se i dette galleri fra dagen.

Maja har heldigvis sparet os for billeder af alt det skrald, de har indsamlet. Det var nemlig ikke haveaffald det hele, fortæller hun:

>> Vi samlede også brugte bind og bleer op. Det er jo ikke meningen, det skal ligge i naturen – heldigvis havde vi tang og handsker med.”

Hvert år afsluttes affaldsindsamlingen med fælles afvejning og kåring af det bosted, som samler mest skrald fordelt på antal deltagende personer. Det foregår på Rørmosen, og som I kan se på billederne, var vejret perfekt til at sidde ude og hygge med alle de andre. Det med hyggen er også en af motivationsfaktorerne for Maja:

>> Jeg er med til affaldsindsamlingen, for at være en del af fællesskabet og for at passe på miljøet, fordi jeg synes det er vigtigt. Jeg er også med i miljøgruppen, og der jeg synes vi får talt om nogle gode ting. F.eks. nogle gode tips til at spare på strømmen. Jeg er begyndt at slukke lyset alle steder, og jeg slukker for fjernsynet, så det ikke står på standby, og så har jeg hængt tøjet ud til tørre i stedet for at bruge tørretumbleren.”

Tredobling af sidste års resultat

Helene er projektleder i Granhøjens miljøgruppe, der som bekendt er en gruppe med medlemmer fra alle Granhøjens bosteder, og hun uddelte efter vejningen af alt det indsamlede skrald et bevis til Maja og Rørmosen for at være dem, der har samlet mest affald.

Alle bosteder kan være stolte, for rekorden fra sidste år blev næsten tredoblet. I alt har de fjernet 704 kg skrald fra naturen. Sidste år blev der indsamlet 252 kg skrald.

Og så afslørede Helene også vinderen af el-spare-konkurrencen, som blev afsluttet denne måned. Konkurrencen har været i gang i et halvt år, og du kan læse mere om den ved at trykke her.

Det blev Tjørneparken, som i sidste ende løb med sejren, efter at have kæmpet med Rørmosen om 1.pladsen.

Vi tager derfor i nærmeste fremtid en snak med Tjørneparken om miljøet, og hvordan de har båret sig ad med at spare så mange penge – så hold øje med Livet på Granhøjen.


Læs mere:

Tid til at samle skrald igen