Granhøjens beboere deltager i TV Øst Løbet
22. december 2017

Granhøjens Sundhedsgruppe gør status over 2017

I sundhedsgruppen mødes vi en gang om måneden, hvor vi diskuterer og udveksler erfaringer. Vi snakker ikke bare om sund mad og grøntsager. Vi har også ting som psykisk velbefindende og motion på plakaten. 

Vi har det sidste år brugt tid på, at bostederne holder et oplæg, om hvad sundhed er for de forskellige bosteder, og hvordan det kommer til udtryk i hverdagen. Det har resulteret i flere spændende oplæg, hvor der blandt andet er blevet serveret grøntsagssmoothies, vi har fået hele mapper med hjemmeblandede krydderier og der er blevet fortalt om alverdens gode idéer. 

Vi har kigget på hvordan man med små ændringer i sin hverdag kan lave nogle gode valg i forhold til sin sundhed. Det kan være små ting som at skifte sine hvide pasta, ris og lasagneplader ud med fuldkorn eller bruge stevia i stedet for sukker. 

De sidste par gange i sundhedsgruppen, har vi haft fokus på Granhøjens rygepolitik og mulighederne for en rygestopgruppe, hvor man vil kunne dele erfaringer og få støtte til at holde sig fra cigaretterne, når det bliver svært. Det vil I høre meget mere om i 2018. 

Sundhedsgruppen har været tovholder for, at Granhøjen får mulighed for at deltage i TV Øst løbet. Der er blevet koordineret tilmelding og inviteret til hyggeligt samvær før, under og efter løbet, hvilket resulterede i mange tilmeldte og en super hyggelig dag. 

Vi har haft et tiltag som blev kaldt ”Månedens Grøntsag”. Tanken bag, var at man kunne introducere resten af gruppen for en grøntsag, som enten har været speciel eller som man ved er rigtig for dig. Der blev på intranettet lagt en opskrift ud med månedens grøntsag, så det var muligt at afprøve den. 

Vi havde i en periode specielt fokus på kål. Kål er en decideret superfood, med masser af mineraler og vitaminer. Derudover findes der et utal af forskellige typer af kål og det kan derfor varieres i en uendelighed. 

 

Følg løbende med i Sundhedsgruppens tiltag. Vi på Granhøjen har nemlig et forsæt om at fortælle meget mere om hverdagen på Granhøjen i 2018. Vi glæder os til at have jer med. 

 

Læs også:

Du kan læse om et af Sundhedsgruppens tiltag ift. Øreakupunktur og Lysterapi lige her.