31. maj 2017

Helle og Anita glæder sig til M-dagen:

Personalet betyder noget for os

 

”Man glemmer måske i hverdagen, at personalet også bare er mennesker. De er jo lige som os beboere – vi har bare nogle særlige problematikker. Det får vi mulighed for at huske hinanden på, når vi holder M-dag,” siger Anita.

Anita og Helle har været med til M-dagen gennem alle årene, siden traditionen begyndte på Dalhøjgård for 14 år siden. De har i dag taget en pause fra deres arbejde i Tjørneparkens køkken for at fortælle lidt om, hvad M-dagen betyder for dem. M-dagen er dagen, hvor Granhøjens beboere kan give anerkendelse til de ansatte og årets medarbejder bliver kåret.

”Jeg kan godt lide, at vi som beboere kan vise personalet, at de betyder meget for en. Man glemmer det let i hverdagen og tager det, de gør, som en selvfølgelighed,” siger Anita og fortsætter:

”Vi skal jo alle tage ansvar for ligeværd. Og ligeværd er også  at vi ser dem som mennesker og behandler dem, som vi selv gerne vil behandles,” siger Anita, der bliver bakket op af Helle.

”Jeg synes, det er godt , at de bliver hyldet, for de gør et kæmpe arbejde. Det er vigtigt, at de ved det,” siger hun.

 

En der gør noget særligt

Sidste år var det teamleder på netop Tjørneparken, Sabina, som fik prisen som Årets medarbejder. Helle og Anita var med til at indstille Sabina og skrive teksten, som blev læst op, da Sabina fik prisen.

>> Hvem de så skal nominere i år, er både Helle og Anita i tvivl om. <<

”Årets medarbejder skal ikke bare være, fordi man er en sød kontaktperson. Det skal være én, der gør noget særligt i hverdagen. Derfor kan jeg også godt lide, at man begrunder, hvorfor man mener, at personen skal være Årets medarbejder. Og så kan jeg godt  lide, at vi som beboere er en del af det. Det er trods alt os, der har samarbejdet med dem,” siger Anita.

Både Anita og Helle har været med mange gange på M-dag. For dem er det vigtigt, at andre beboere ikke føler et pres for at stille sig op og sige noget om personalet.

”Jeg har hørt nogle beboere sige, ”åh, nej, hvis man skal give kontaktperson gave, så skal andre også have, og så kan det hurtigt blive for meget.” Men sådan er det altså ikke. Man er ikke nødt til det. Det synes jeg er vigtigt, at andre ved, ” siger Helle.

 

Det er nok bare at deltage

Anita har før sagt nogle ord til personalet på M-dagen, men ikke de senere år. Og det bliver heller ikke i år.

”Det bryder jeg mig ikke om. Men det gør ikke noget. Så kalder jeg dem, jeg har lyst til op, og giver dem en gave med et lille kort jeg har skrevet. Så får jeg sagt det, jeg gerne vil. Sådan har jeg valgt at gøre, ” siger Anita og giver dette lille råd med på vejen til nye på Granhøjen.

”Man skal kun kalde nogle op, hvis man har lyst. Alle ved hvorfor vi er samlet. Så bare det at vi har dagen, og at man er med, det er nok,” siger hun.

>> Og netop det at være samlet er det, der betyder allermest for de to. <<

”Jeg kan godt lide, når vi på Granhøjen har arrangementer sammen. Jeg har været her i mange år og kender så mange. Men der er mange, jeg sjældent ser. Så styrker det sammenholdet, at man er fælles om noget,” siger Anita.

”Jeg synes meget rart at følge lidt med.  Det er hyggeligt at hilse på dem, man kender og følge lidt med i hvilke nye beboere, der kommer. Granhøjen er jo blevet så stort, at man ikke kender alle. Så er det rart med en dag som M-dagen, siger Helle.

 

Læs også hvad Maja synes om M-dag

Læs også hvad Per siger om Årets medarbejderdag


Høre Anita fortælle om hendes beskæftigelse på Granhøjen og, hvad det betyder for hende...