29. september 2017

Hvem var det, der vandt i dag? Det var dem fra Granhøjen af…

Fodbold er en af flere faste fritidsaktiviteter på Granhøjen, hvor det er muligt at være sammen på tværs af bostederne, få rørt sig og grinet. Og hvert år kulminerer sæsonen i et brag af en kamp.

Onsdag den 27.09.2017 var der afslutning på udendørssæsonen i fodbold.

Til denne kamp trækkes de helt store skyts frem, det gælder jo noget så vigtigt som æren og retten til at hovere helt indtil næste år. Det er også den eneste kamp på året, hvor opdelingen af holdene er på denne måde.

Den store kamp er naturligvis beboerne mod personalet.

Der er som regel stort fremmøde til afslutningskampen, som trækker beboere og personaler fra hele organisationen til, selvom de ikke har været med til at træne hele året. Mange hepper og hygger, mens kampens alvor (for de fleste) snerper til.

Der var også denne gang stort fremmøde, men det viste sig, at de fleste personaler var mødt op for at heppe på spillerne. Personalet var så heldige at kunne få assistance fra nogle pårørende, som var kommet for at kigge på kampen. De synes, det var meget hyggeligt at være med.

Selvom der dukkede forstærkninger til holdet op, vandt beboerne kampen overlegent. Det blev tydeligt at se, hvem der har trænet hele året, og hvilket hold der lige hurtigt havde stillet op til kamp.

Beboerholdet spillede meget fokuseret og med stor iver. Det var nogle dygtige fodboldspillere, der var med og de havde stor forståelse for sammenspil.

Anerkendelse af spillerne

Beboerne vandt 4-2 (tror vi nok). Der blev overrakt pokal til vinderholdet, og som hvert år blev der også uddelt diplomer til Årets bedste spiller og Årets bedste kammerat.

Bedste spiller, Marc fra Twillingegården, udtaler:

”Jeg har spillet fodbold i 9 år, og jeg går til fodbold, fordi det er godt at spille sammen med de andre. Min bedste kamp var den hvor jeg scorede et mål for første gang.”

Bedste kammerat, Mohammed fra Det gamle Kogeri fortæller:

”Jeg har spillet fodbold i 3 år, og synes det er fedt at få lov at tackle de andre. Nej, det er en joke, jeg kan godt lide holdspillet. Min bedste kamp var en kamp, hvor jeg scorede 6 mål.”

Efter lykønskninger og overrækkelser af diplomer blev der hygget med kaffe og kage sammen med alle de fremmødte. Særligt Twillingegården havde lavet en dejlig kage med frugt og lækker creme til. Tjørneparkens køkken havde også leveret en masse dejlig drømmekage.

Så var det også blevet for mørkt til flere udendørs aktiviteter, og vi kørte alle hjem.

Selvom udesæsonen nu er slut, så knokler det glade fodboldfolk videre, de rykker da bare indendørs, nu hvor det er blevet for mørkt udenfor.