Beboere holder jul på Granhøjen
15. december 2016

Når julen kommer til Granhøjen

Der emmer af julestemning i Nygårdens Gårdbutik og Frugtplantage. Julen er bare lige en tand hyggeligere her end i alle andre butikker. Der dufter af hjemmebag og nybrygget kaffe fra caféen, og der er de fineste nisser og julepynt, så langt som øjet rækker.

Af: Camilla, cln@iskilden.dk

På en af de mange plaider ligger der den mest kælne kat og tager en middagslur. Han vågner op et kort øjeblik, så jeg kan nusse ham lidt bag ørene. I indgangspartiet til gårdbutikken finder jeg to af medarbejderne, Marie og Tobias. De har travlt med at pynte op og sætte varer på hylderne.

”Jul på Nygården er noget helt specielt, for her er bare en særlig stemning. Når sneen falder, og butikken er fyldt med glade kunder, så kan det simpelthen ikke sammenlignes med andre steder,” fortæller Marie.

Hun skal selv holde jul sammen med sin familie i Sønderjylland, og hun krydser fingre for, at juletrafikken arter sig den 23. december.

>> Kunderne roser altid vores julepynt og måden, som vi dekorerer butikken << siger Marie.

Julen kommer lidt tidligere til Nygården end alle andre steder, for der skal være pyntet op til efterårsferien, hvor der holdes den traditionsrige julebasar. Juletraditioner er der i det hele taget mange af, og der er også kommet flere til med årene. I slutningen af november var der julestue med glögg og lune æbleskiver, og det var også her, at startskuddet lød for salg af pyntegran, juletræer og dekorationer.

”En af vores nyere traditioner er, at vi sælger vores fritgående gæs og ænder, som er blevet opdrættet økologisk på Nygården og slagtet, så de er klar til julemiddagen,” forklarer Tobias.

Man skal være hurtig, hvis man skal følge med i hans tempo rundt i butikken, for lige pludselig er han løbet fra mig, og jeg går rundt i den hyggelige gårdbutik og leder efter ham. Han kommer ind lidt senere med armene fyldt med varer, og jeg fanger ham hurtigt til et kort interview, for som han selv siger, så har han kun et ledigt minut. Tobias skal fejre jul og nytår sammen med sin far i Hundested.

“Jeg glæder mig rigtig meget til juleaften, hvor vi skal spise flæskesteg og risalamande,” afslutter Tobias.

Læs også:

Om Granhøjens tiltag i forbindelse med Julen

Om Julemanden Per, der smitter med julestemning