indvielse samværstilbud aktivitetstilbud det gule hus tjørneparken granhøjen
13. april 2018

Indvielse af nyt aktivitets- og samværstilbud i Nr. Asmindrup

Mandag d. 9. april kunne Tjørneparken endelig tage det nye aktivitets- og samværstilbud ”Det gule hus” i brug. Beboere og medarbejdere har ventet i spænding på, at den nye ekstra brede dør er ankommet, så dem der bruger kørestol også kan være med.

Det gule hus er åbent mandag til torsdag med kreative aktiviteter som tegning, maling, syning, strikke og på sigt computer. Der er også en have og en terrasse, som skal indgå som en del af aktivitetstilbud aktiviteter, der skal males plankeværk, renses terrasse, plantes blomster og anlægges køkkenhave i højbeddene, når vejret bliver til det.

Vinni er afdelingsleder på for botilbuddene Tjørneparken og Elmegården. Det vil være de steder, som bruger tilbuddet i eftermiddagstimerne. Vinni fortæller her om baggrunden for det nye tilbud:

>> Det gule hus er blevet til, fordi vi har beboere på Tjørneparken, som har stor gavn af nogle lidt mindre rammer, når de dagligt er i samværs- og aktivitetstilbud. Tidligere tog mange af beboerne til KREA i Annebergparken, hvor mange beboere hver dag samles.”

Det gule hus har været undervejs et stykke tid, og det har i sig selv givet rig mulighed for at arbejde:

>> Vi startede i januar med at renovere, male, brække vægge ned og indrette det. Det er medarbejdere og beboere som har været en del af det projekt de første måneder af året. Nu har vi åbnet, og vi har hentet en del materialer fra Granhus, som vi allerede er flittigt i gang med at bruge. På anden åbningsdag er de allerede kommet langt med trøjer og karklude.”

Navnekonkurrencen der ikke blev til noget

Mens de har gået og renoveret og gjort huset klart, har de leget med tanken om at afholde en konkurrence for at finde det helt rigtige navn til det nye aktivitets- og samværstilbud. Men de er kommet frem til, at nu kan det ikke hedde andet end ”Det gule hus”, som det er blevet kaldt de sidste mange måneder.

Til indvielsen mandag var der pyntet fint op med flag og balloner. Du kan se billeder fra indvielsen ved at klikke her. Brugerne af det nye sted havde dækket bord og hentet kage, sodavand og kaffe fra Tjørneparkens kantine. De første gæster ankom kl. 13, blev budt velkommen og fik en rundvisning. Gæsterne kommenterede på den gode stemning og hyggelige atmosfære. Vinni holdte en kort tale, hvor hun anerkendte og takkede alle for deres indsats ift. at gøre Det gule hus klar til brug.

>> Der var gæster fra de andre botilbud, som begejstrede spurgte til, hvad tid de måtte komme tilbage i huset. Der var faktisk hele otte personer som gav udtryk for, at de gerne ville komme fast i Det gule hus.”

Således fortæller Vinni, som kalder den længe ventede åbning for en succes, og hun er allerede i gang med at lægge yderligere planer for fremtiden for Det gule hus:

>> Det er jo drømmen, at vi på et tidspunkt får adgang til et køkken, så vi kan bage boller og kage og små retter mad. Og på sigt bliver det også muligt at arrangere udflugter. Det vigtigste er at få aktiviteter, rutiner og ikke mindst fællesskabet op at køre. Vi vil gerne skabe et fællesskab med nærvær, glæde og kreativitet.”

Fra mandag til torsdag er der åbent fra kl. 10 til kl. 16. Fra kl. 10-13 er der åbent for alle, og fra 13-16 er det Tjørneparken egne beboere, som er der.

Hvis du også vil benytte Det gule hus, kan du tage fat i din kontaktperson, så I sammen kan undersøge, om der er mulighed for det.