1. december 2017

Julemanden Per er for femte år i træk klar til at sprede julestemning

Per arbejder til daglig på Nygårdens udehold, hvor han i øjeblikket bl.a. pakker og sælger juletræer til kunderne. I november og december ændrer flere af Pers arbejdsopgaver sig; der har han nemlig en vigtig opgave, som han er særligt udvalgt til.

For når det bliver lørdag, så får Per endelig lov til at trække i julemandsdragten, som er syet specielt til ham. Den er lavet af uld, men Per sørger alligevel for at have de lange underbukser og noget varmt arbejdstøj på indenunder. Han skal nemlig sidde stille længe i Julemandens Hus, hvor der både kommer glade børn og voksne for at møde julemanden.

Per synes, der er rigtig mange gode ting ved at være julemanden, og en ting er han særligt glad for:

 >> Det jeg bedst kan lide ved at være julemand, det er at alle er så søde og rare, når de taler med julemanden. Der er nogle af børnene, som er lidt generte, men for det meste vil de gerne sige hej alligevel. Der er også nogle af de helt små børn, som kan blive lidt bange og begynde at græde lidt, men så siger jeg til dem, at det kan jeg godt forstå, julemanden er jo også sådan lidt stor i det.”

Måske det også er derfor, det er femte år i træk, Per trækker i julemandsdragten og deler småkager ud på Nygården. Per fortæller, at der er mange som gerne vil have taget et billede sammen med ham i huset, som står der året rundt og skaber julestemning. De fleste afleverer også en ønskeseddel til julemanden, som bliver samlet sammen, før der den 16. december, som er sidste dag med julemanden, trækkes lod om en præmie blandt de børn, som har givet julemanden ønskesedler.

Skal du nå at være med i konkurrencen eller have et billede med Julemanden Per? Så må du forbi Nygården imellem kl. 11 og 14 på lørdag. Julemanden Per står klar alle lørdage til og med d. 16.december.

Hvis du er blevet mere interesseret i konceptet socialøkonomiske virksomheder, kan du læse mere om Granhøjens samarbejde med Nygården her.