Kristin skal på Sinds sommerhøjskole granhøjen
7. august 2018

Kom med Kristin på Sinds sommerhøjskole

Kristin har tradition tro brugt noget af sin sommerferie på at være afsted på Sinds Sommerhøjskole ved Brenderup på Fyn. ”SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed” afholder bl.a. Sommerhøjskolen med det formål at sætte mennesker i stand til at styrke netværk – både på højskolen og hjemme.

Det er faktisk fjerde gang Kristin tager afsted, og det betyder, at hun allerede ved ankomst på togstationen, før de når frem på højskolen, mødes med nogle fra de tidligere års ophold, og så er de allerede i gang med sommerferien.

>> Det er femte gang jeg tager på højskole til næste år. Jeg tager afsted for at holde sommerferie og samværet og at møde nye mennesker. Når jeg er afsted, så får jeg flere kræfter til mit arbejde hjemme.” fortæller Kristin om baggrunden for at tage af sted på højskoleophold.

Der er et på forhånd fastlagt program, som Kristin har printet ud og haft med på højskole. Og det er ikke småting, Kristin og de andre deltagere har nået fra søndag til lørdag. Hver dag er der morgengymnastik eller morgengåtur – Kristin skiftes mellem de to aktiviteter fra dag til dag. Derefter fælles morgenmad efterfulgt af en selvvalgt aktivitet. Kristin valgte ”Tryk på t-shirt”, hvor hun i løbet af ugen har lavet det farverige forklæde, vi har lokket hende til at vise frem på billedet ovenfor. Mange af formiddagene gik med at være i værksted, men om tirsdagen er alle afsted på fælles udflugt til Kerteminde hele dagen.

De andre dage er der efter formiddagens aktiviteter fælles frokost. Om eftermiddagen er der de fleste dage et fagligt oplæg, bl.a. med Knud Kristensen, som ifølge Kristin, er virkelig dygtig. Knud er landsformand i Sind, og han har været med alle gangene, Kristin har været der. I år holdt han et spændende oplæg om psykiatrien anno 2018.

Efter oplægget er der lidt tid til at hvile sig, før den står på fælles aftensmad. Kristin fortæller, at der alle dage var virkelig god mad med både dessert og kage. Alle aftener er der også aktiviteter: bålaften med pizza, sangaften, intimkoncert, oplæg om mental sundhed og afslutningsfest. Kristin var med til de fleste af aktiviteterne:

>> Jeg var ikke med til sangaften, der ringede jeg til min søn i stedet. Jeg tager gerne nogle hvilepauser i løbet af programmet. Det var hyggeligt med bålaftenen, og da Katinka sang og fortalte om forskellige oplevelser. Da vi holdte afslutningsfest, gik jeg i seng kl. 23, men de andre fortsatte. Jeg ville være sikker på, jeg kunne komme op og pakke og afsted næste dag.”

Mærkbar begejstring

Det er let at mærke begejstringen hos Kristin, når hun taler om højskoleopholdet. Hun fortæller bl.a. at hun har købt en ny kjole forud for opholdet, fordi hun vidste, der skulle være afskedsmiddag. Til afskedsmiddagen er hun med til at dække bord, og Kristin har på forhånd købt blomster til underviserne, som tak for en god uge.

Da vi spørger Kristin, om hun skal afsted igen til næste år, smiler Kristin og svarer prompte:

>> Selvfølgelig. Jeg kan godt lide at holde sommerferie, og så er det helt ok at komme lidt udenfor Granhøjen og opleve noget andet. Jeg er faktisk ikke helt færdig med at holde sommerferie endnu. På lørdag om en uge tager jeg i sommerhus ved Vig med min bror og svigerinde. Det er også en tradition. Vi tager afsted hvert år i august.”.

Livet på Granhøjens udsendte afslutter med at spørge Kristin, om hun har nogle gode råd til dem, som kunne finde på at tage af sted på højskole, måske efter at have læst dette interview.

>> Man skal bare springe ud i det, hvis man tænker, det er noget, man vil prøve, eller hvis man vil på sommerferie eller møde nogle nye mennesker. Det, man kan gøre, er at få fat i Sinds medlemsblad, og så tilmelde sig derigennem.” afslutter Kristin.

 

Kristin er ikke den eneste på Granhøjen, som er god til at holde sommerferie. Her på Livet på Granhøjen kan du se postkort fra forskellige bosteders ferieture:

Elmegården på Bakken

En dukkert, ænder og nyt hus i Gesunda

Sommerferie i Marielyst

Postkort fra Tjørneparken Syd i Slettestrand

Søperlen og Skovperlen til Sjællands Festivalen

 

Du kan se mere om programmet og højskolen på Brenderup Højskoles hjemmeside ved at klikke her. 

Du kan melde dig ind i Sind eller læse mere om foreningen på deres hjemmeside ved at klikke her.