Granhøjen el-spare-konkurrence
18. oktober 2017

Konkurrence skal få alle til at spare på strømmen

Det skal være sjovt. Og det skal give mening.  Nogenlunde sådan lyder begrundelsen for, at Granhøjens beboere og personale ikke bare skal spare på strømmen men også konkurrere om at spare på strømmen.

”Når vi afholder konkurrencen igen og igen er det fordi, det gør en synlig forskel for vores forbrug af el på tværs af bostederne. Vi bliver både bevidste om, hvor meget el vi bruger, og når vi gør resultaterne op, bliver det også tydeligt, at alle de små tiltag gør en forskel, som kan opgives i sparede kroner. Det er altså lidt lettere at forholde sig til end kWh,” siger projektmedarbejder Maj-Britt Skødt, der er en af Granhøjens mange ambassadører for konkurrencen, som alle bosteder deltager i.

El-spare-konkurrencen er derfor en tilbagevendende begivenhed, som er i gang et halvt til et helt år ad gangen.

”En nedsættelse af elforbruget er et af de tiltag, hvor det er nemmest at få øje på, at det har en effekt, når man gør noget andet end det, man plejer. Det kan være lidt sværere at få øje på, når man sorterer pap, glas og jern, hvor de gode effekter ikke er umiddelbart synlige for os i hverdagen” siger Maj-Britt Skødt.

I Granhøjens miljøgruppe deler de erfaringer og gode ideer fra bostederne til at få elforbruget ned. Der er mange muligheder for at spare på strømmen i hverdagen – både de åbenlyse som at slukke lyset, når man forlader et lokale, og huske at lukke døren, men også mere opfindsomme løsninger har set dagens lys.

”Det kan også være hyggeligt at spare på strømmen. Da bostedet Grundtvigsvej vandt konkurrencen for nogle år siden, havde de blandt andet gjort det ved at slukke alt det elektriske lys og have tændte stearinlys i stedet,” siger Maj-Britt Skødt.

Med en konkurrence følger også en præmie. Præmien er altid et fælles arrangement, hvor hele bostedet får en sjov oplevelse sammen. Oplevelsens størrelse afhænger af indsatsen, for præmiesummen er en procentsats af den samlede besparelse.