STU forløb Granhøjen
20. november 2016
Anette & Louise

Et 12-tal til Louise

Louise har gennemført tre års STU-uddannelse og rundede den flot af med topkarakter i dansk. Nu ser hun fremad og er gået i lære som butiksassistent hos Nygårdens Gårdbutik.

Louise har taget sin STU-uddannelse (Særligt Tilrettelagt Uddannelse), mens hun har boet på Granhøjen og været i praktik som butiksmedarbejder i Nygårdens Gårdbutik.

Louise valgte at tage sin 9. klasses afgangseksamen i forbindelse med sin STU. Selv vidste hun ikke ret meget om uddannelsen, da hun for tre år siden sagde ja tak til uddannelsen og gik i gang.

”Jeg havde det så skidt, at jeg ikke vidste, hvad jeg ville. Jeg vidste ikke, hvad STU var, men da jeg hørte lidt mere om det, syntes jeg, at det lød spændende. Og jeg har bestemt ikke fortrudt, at jeg tog uddannelsen,” siger Louise.

De sidst tre år har hverdagen stået på skole og arbejde i Nygårdens Gårdbutik. Og lige præcis den kombination fik stor betydning for Louise.

”Jeg har brugt Nygården som et fristed. Her var der noget, jeg kendte, og nogle mennesker jeg gerne vil være sammen med til hverdag. Det gav mig rigtig meget. Ikke mindst den store støtte jeg har fået fra Anette. Hende er jeg kommer rigtig tæt på,” siger Louise, der dog syntes det var hårdt at skulle sidde på skolebænken igen.

“Det var hårdt at gå i skolen. Jeg synes, det er svært at skulle sidde stille i så lang tid, og opgaverne var svære. Mit yndlingsfag var matematik. Det kan jeg rigtig godt lide. Men dansk, det var svært. Det er ikke nemt at skulle være kreativ og finde på historier,” fortæller Louise.

Men selvom Louise selv synes, at det var svært, så endte hun alligevel med at få ret godt styr på danskfaget. Da hun gik til danskeksamen, som var sidste eksamen, kunne karakteren ikke blive højere. Det blev til et 12-tal og en både stolt og glad Louise.

Det samme er Louises lærer Mathias fra Granhøjens skole. Han er ikke overrasket over den høje karakter.

”Louise har virkelig udfordret mig som lærer – på den gode måde. Hun har også stillet krav til mig, og hun har arbejdet hårdt og målrettet. Det har virkelig imponeret mig. Så jeg er ikke så overrasket over, at Louise fik et 12-tal. Det er fuldt fortjent,” siger Mathias.

 

Læs også: Granhøjen tilbyder praktikforløb