30. maj 2017

Det er rart at få et indblik i personalets hverdag

M-dag handler om at se hinanden, som dem de er og ikke kun som personale eller beboer. Sådan ser Maja dagen, hvor hun skal optræde med to sange sammen med Granhøjens nye musiklærer Michelle. Maja har taget en lille pause i sangøvelserne for at fortælle lidt om, hvad M-dagen betyder for hende.

”Det er en hyggelig dag. Man får lov til at vise personale, hvad de betyder én, og man ser deres familier,” siger Maja.

Hvorfor betyder det noget, at se personalets familie?

”De kender jo hele vores liv og hverdag. Så er det rart at få et indblik i deres hverdag. De har også et liv. Det er rart at vide noget om dem. Det synes jeg er vigtigt.”

Skal du sige noget til personalet til M-dagen?

”Nej, men jeg skal synge. Det er min måde at fortælle noget”.

Hvad skal du synge?

”Jeg skal synge ”My song for the world” og ”Når ulvene hyler”.”

Hvorfor har du valgt dem?

”Jeg kan godt lide de sange. Og så skulle det være nogle, som jeg kan nå at øve på sammen med den nye musiklærer Michelle. ”

Skal du nominere nogle til Årets medarbejder?

”Ja, det er mig, der står for det på Rørmosen. Vi skal holde møde i aften. Beboerne for sig og personalet for sig. Så skal vi se om vi kan blive enige om én, eller om vi skal nominere flere.”

Hvad lægger du vægt på hos en person, når du skal nominere ?

”Det skal være nogle, man føler sig ligeværdig med. Nogle der er der når brug for. Èn der er hjælpsom, holder hovedet koldt og får os til at tro på os selv. Det er en kollega, jeg føler mig lige med.”

Hvad kan personale, man kan føle sig ligeværdig med?

”Det er en person, der kan lytter og lægge ansvaret over på én. Når personale kan tage ansvar for noget, så kan beboerne også. Så én der stoler på en. Som på hotellet. Det kan godt være, at  Jeanette er leder, men jeg føler mig lige med hende. ”

Og hvad med det modsatte?

”Det er, når de gerne vil bestemme. Når de tager den der voksenrolle, så vi ikke bliver taget alvorligt men talt til som børn. Vi er jo ikke børn.”

 

M-dagen er hvert år den 5. juni, hvor Granhøjens beboere kan give anerkendelse til de ansatte og årets medarbejder bliver kåret.

Læs mere om hvordan det er at være ‘Årets medarbejder’ her.

Læs mere om Maja her.

Læs også hvad Helle og Anita siger om M-dag

 

Skriv et svar