4. maj 2017

Maja: “Jeg glemmer tiden, når jeg fotograferer”

>> Når jeg fotograferer, så går tiden bare, uden jeg tænker over det. Jeg kan bruge en hel dag på bare at fotografere og redigere billeder. <<

Et ganske særligt billede vakte for nylig opsigt på Majas instagramprofil. Maja havde været en tur på ”Den Blå Planet” og havde lagt billeder fra besøget på hendes profil. Kort tid efter kom en besked fra Den Blå Planet. De ville gerne bruge Majas billede på deres hjemmeside. Men selvom Maja blev både overrasket og glad, er det ikke helt tilfældigt, at hendes fotografi fik folk til at spærre øjnene ekstra op.

Maja har fotograferet siden hun til sin 7-års fødselsdag fik et kamera i fødselsdagsgave. Siden er hun bare blevet mere og mere grebet af fotografiet. Kameraet fra 7-års fødselsdagen er for længst blevet erstattet med et nyt spejlrefleks kamera, og det er blevet til tusindvis af billeder.

”Jeg kan bruge timer på at fotografere. Jeg glemmer helt tiden, og pludselig har jeg brugt en hel dag på at fotografere og redigere billeder. Jeg fotograferer mest dyr og natur. Det er en helt særlig måde at være i naturen på, når man fotograferer. Jeg ser ting, som jeg ikke ellers ville se”.

Hvad kan det være?

”Forleden dag så jeg en hugorm, som jeg fotograferede. Den ville jeg ikke have set, hvis jeg bare var gået en tur. Jeg er mere koncentreret og ser særligt efter ting, som jeg fotograferer, når jeg er ude.”

Maja er vant til at få reaktioner på de mange billeder, hun tager. Hun har næsten 700 følgere på sin Instagramprofil, der hedder forever_paws_123. Og næsten dagligt lægger hun sine billeder ud. Likes og kommentarer får hun mange af.

Hvad er dit bedste billede?

”Jeg har taget så mange, så det er svært at sige. Men det er nok et af mine marsvin, hvor de ligger i en lille kurv. Det er også fordi, de betyder så meget for mig”

Stjernerne på Majas billeder

De to marsvin Silke og Zero optræder da også på mange af Majas billeder. Men også de mange andre dyr på Granhøjens tilbud og på Nygården er stjerner på Majas billeder.

Lige nu er den største stjerne dog en lille klovnefisk. Og ikke fordi den har været med i en tegnefilm og hedder Nemo, men fordi den svømmer rundt i et af akvarierne på Den Blå Planet og lige den dag, Maja var på besøg, svømmede forbi hendes linse og blev en del af Majas billede.

”Jeg havde ikke tænkt, jeg skulle tage billeder, da jeg tog ud til Den Blå Planet. Men  så besluttede jeg mig alligevel for at tage nogle og lagde dem ud, da jeg kom hjem. Da jeg så fik beskeden om, at de gerne ville bruge billedet blev jeg både overrasket og glad. Det er sjovt, at de kan bruge det. Og jeg bliver da lidt stolt over, at de kan lide mine billeder,” slutter Maja.

Maja bor på Rørmosen og arbejder på Hotel du Vest.

Du kan følge Majas Instagramprofil her.