Beboere fra botilbuddene Søperlen og Skovperlen spiller krolf
6. februar 2017

 

Sundhed og samarbejde på krolfbanerne 


Hver mandag trodser 10 beboere fra Granhøjens botilbud Skovperlen og Søperlen regn, sne og blæst for at deltage aktivt i det lokale foreningsliv. De spiller nemlig krolf på fodboldbanerne i Slaglille Bjernede gymnastik- og idrætsforening i Sorø på lige fod med alle de andre medlemmer.

Af: Camilla, cln@iskilden.dk

Hvordan finder man en motionsform, som psykisk sårbare i alderen 23-58 år kan deltage i, når flere af dem også har fysiske udfordringer, der skal tages hensyn til? Det var den udfordring, som teamleder på botilbuddet Søperlen Liselotte gav sig selv for snart et halvt år siden.

“I bofællesskaberne har vi meget fokus på kost og motion, men også på socialt samvær og socialisering i samfundet. Vi bruger for eksempel det lokale motionscenter og svømmehallen” fortæller Liselotte.

>> Det er rart at komme ud og få frisk luft og bevæge sig << Bent, beboer på Søperlen

Men de manglede en motionsform, de kunne være fælles om. Derfor tog Liselotte fat i Anton fra Slaglille Bjernede gymnastik- og idrætsforening, og de blev inviteret til en introduktionstime sammen med de andre krolfspillere. Krolf er en blanding af kroket og golf, og det viste sig hurtigt, at den var et hit blandt beboerne.

”Det gode ved krolf er, at det er en meget inkluderende sportsgren. Det lyder måske som en floskel, men vores beboere lærer, at det er helt okay at tabe, for i det her spil, så er det bare sjovt at være med” siger Bob, der er teamleder på Skovperlen.

Der er ingen tabere på krolfbanen i Bjernede – tværtimod

Granhøjens beboere får frisk luft og motion, og ved hvert slag med krolfkøllen lærer de noget om afstandsbedømmelse og at forbedre deres koordineringsevner.
”Vi er blevet taget så godt imod af krolfspillerne og alle foreningens medlemmer. Her er rummelighed og plads til forskelligheder, og vores beboere føler sig trygge, når de kommer her” fortæller Liselotte, og Bob tilføjer:

”Spillerne fra Slaglille Bjernede gymnastik og idrætsforening har også udtrykt et ønske om at, at vi mixer holdene, så vores beboere kommer tættere på de andre krolfspillere. Det ønske vil vi selvfølgelig gerne imødekomme, og det bliver sat i værk i løbet af foråret.”

>> Jeg kan godt lide at spille krolf. Det er sjovt, og vi griner og går en masse << Kim, beboer på Skovperlen

Det gode samarbejde med Slaglille Bjernede gymnastik- og idrætsforening fik Liselotte til at skrive et brev til foreningen. Brevet blev sendt videre til Sorø Kommune, og det resulterede i, at idrætsforeningen vandt årets Handicappris 2016 i Sorø Kommune og en flot pengepræmie på 10.000 kr.

”Vi er virkelig stolte over at vinde prisen og glade for det gode samarbejde, som vi har med Skovperlen og Søperlen” fortæller Anton, der er formand for gymnastikafdelingen i idrætsforeningen, og fortsætter:

”Vi var slet ikke i tvivl om, hvordan pengepræmien skulle bruges. Vi har købt nye personlige krolfkøller til Skovperlen og Søperlen.”

Resten af præmien skal Slaglille Bjernede gymnastik- og idrætsforening bruge til at arrangere en krolfturnering for mennesker med psykisk sårbarhed og sociale udfordringer – en turnering som beboerne på Søperlen og Skovperlen ser frem til.

Du kan se en billedserie fra dagen på krolfbanen her.

Du kan læse mere om Slaglille Bjernede gymnastik- og idrætsforening her.

 

Læs også: Jeanette har tabt sig 18 kilo, og sukkersygen er væk

Læs også: Skovhus Privathospital inviterer: Kom med på gåtur