Pårørendedag med hyggeligt samvær på Granhøjen
9. marts 2018

Pårørendedagen nærmer sig – en dag med hyggeligt samvær og tid til snak

Pårørendedagen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som vi altid ser frem til på Granhøjen. Her indbyder vi de pårørende til at deltage i en dag som starter med morgenmad, inkluderer oplæg om vores hverdag og faglige tilgange til behandling, en lækker frokost og snakke med andre pårørende, og afslutningsvist kommer beboerne med kage og der bliver hygget nogle timer.

Involveringen af pårørende er både noget medarbejdere og beboere ser frem til. På Skovperlen og Søperlen i Sorø er de altid glade, når der kommer pårørende på besøg – enten i Nygårdens gårdbutik dernede, til kaffehygge i et af bostederne eller til et af de lidt mere formelle arrangementer. Noget af det de fremhæver er bl.a. at det er rart og giver en tryghed at sætte ansigt på og få en relation til de andres pårørende, som man har hørt om. Det er også sjovt, når de pårørende kommer og ser de projekter, der er gang i i beskæftigelsen, eller når de tager med på udflugter.

For medarbejderne på Granhøjen handler det også om at møde de pårørende i en anden sammenhæng end til netværkssamtaler, hvor der allerede er en klar ramme for, hvad der skal tales om. De sociale arrangementer bidrager med noget mere og andet til det samarbejde, som afdelingsleder Vinni her forklarer:

>>  Når vi er sammen i uforpligtende samvær og hygge, skaber vi en anden relation, hvor jeg er Vinni og fortæller om hvad jeg skal lave til jul, og de fortæller om hvad de skal. Det gør det daglige samarbejde nemmere, fordi så er vi ikke kun sammen om de problemer, der kan være. Når vi har hygget til et socialt arrangement, så har vi skabt en relation, hvor samarbejdet og tonen mellem os bliver lettere.”.

De pårørende, der deltager på pårørendedagen, synes også det er en vigtig og givtig dag. Her kan du møde tre pårørende, som hver især har deltaget på mange pårørendedage, og som gerne fortæller lidt om, hvad de får ud af det.

Gittes mor Eva fortæller:

>> Jeg synes, det er meget interessant at deltage og få en god og dejlig dag, hvor vi får mulighed for at opleve de andre bofællesskaber, og ser hvordan det er på de forskellige steder på Granhøjen, og Granhøjen i det hele taget.

Jeg synes, at der er gode oplæg, der informerer os og giver oplysninger om vores pårørendes liv på Granhøjen. Til pårørendedagen får man mulighed for at stille spørgsmål og få svar med det samme. Det giver mig en tryghed at høre om min pårørendes arbejde, og blive involveret i deres dagligdag, og hvad hun ellers laver i hverdagen.

Jeg har deltaget en del gange til pårørende dag på Granhøjen, og skal også deltage i år, og glæder mig til at få en god og dejlig dag, ligesom alle de andre år vi har deltaget.”

 

Hans’ far Christian fortæller:

>> Jeg har altid syntes, det er interessant at deltage på pårørendedagene. Det er interessant at være med, fordi det giver mig en rigtig god føling med hvad Granhøjen er for en institution, og hvad der rører sig. Det betyder også noget for mig, at jeg kommer op og hilser på det personale, der er på Granhøjen og specielt omkring min søn. Og så er der også mulighed for at tale med andre pårørende den dag, og i det hele taget er det rart at være med på de dage.”

 

Miriams mor Lisbeth er, som I kan læse, ret enig med både Eva og Christian:

>>  Jeg synes, at der er gode oplæg, gode diskussioner og lækker morgenmad og frokost, og det er dejligt at afslutte det med at mødes på Granhus til kaffe og kage. Jeg oplever, at der er nogle gode oplæg, diskussioner og masser af viden og oplysninger til os pårørende. Der bliver plads til at stille spørgsmål, når der er oplæg.

Jeg synes, at det er interessant at mødes med andre pårørende, der har sorg eller problemer og kan dele glæden og lettelsen med hinanden på en positiv måde, der givet et løft.

Jeg synes, at pårørendedagen er velorganiseret, og vi fornemmer ånden i hele Granhøjens koncept, og ligeledes fornemmer en stærk ånd med kompetente medarbejder. Det allerbedste er, at man går derfra med en følelse af tryghed på, at det er det rigtige sted, vi har valgt til vores pårørende, som bor der.

Jeg har deltaget til pårørendedagen i mage år, og da vi bor langt væk, vælger vi at leje os ind på Hotellet dagen før, så vi ikke skal køre langt dagen for pårørendedagen. Jeg kan desværre ikke deltage denne her omgang.”

 

Vi glæder os til pårørendedagen d. 18.marts 2018, og håber Lisbeth er klar til at være igen i 2019, hvor pårørendedagen også ligger tredje søndag i marts.

 

Læs mere om pårørendedagen d. 18. marts på hjemmesiden, hvor du også kan finde invitationen og finde ud af, hvordan du tilmelder dig.

Læs også

Om sidste års pårørendedag, hvor der blev sat deltagerrekord.

Se billeder fra sidste års pårørendedag.

Om bostedernes julefrokost, hvor de pårørende også deltager.