Granhøjens botilbud Rørmosen på besøg i Bjørneparken Rørmosen
15. august 2017

Rørmosen på besøg i Bjørneparken

Rørmosen har været på ferie  i Gesunda i sommeren. En af de gode oplevelser var en tur  i Bjørneparken i Orsa. Læs om turen her og se de mange billeder i billedgalleriet.

Vi var meget spændt på at komme derop, idet vi havde læst på deres hjemmeside, at gæsterne var der omkring 15 minutter til cirka halvanden time 1 time og 30 min. Men vi må sige, at det blev en positiv oplevelse.

Da vi ankom til parken, stod vi i en lille kø, for at komme ind. Vi gik samlet hen til de unge bjørne. Vi talte sammen om, at vi oplevede den ene brune bjørns adfærd var anderledes end de andre. Den gik frem og tilbage langs hegnet hele tiden, mens vi var der. Den virkede meget stresset.

Derefter gik vi over til Jærven, som er en stor mår. Det var fodringstid hos den. Den får 1,5 kg kød hver dag. Det er lige nok til, at den kan blive mæt, men ikke mere end at den er sulten igen næste dag, så den kommer frem igen til næste fodring. Det er måden, de gør det på for, at dyrepasserne hver dag kan tjekke op på, om dyrene har det okay, og at de dagligt også ser dem.

Derefter gik vi videre………… helt op på toppen af bjerget, og det var en meget pustende oplevelse. Det var turen værd, for det var der, hvor tigerne holdt til. Der var dømt afslapning, da de lå side om side og sov.

På vejen op og ned fra toppen så vi forskellige bjørne. Bjørneparken er et projekt for dyr som har været til fangetaget og brugt til underholdning i f.eks. cirkus. Da vi blev klar over dette, gav det os en bedre forståelse for bjørnen ved hegnet. Vi fik senere at vide, at den ikke havde lært at gå i vinterhi, så det var de ved at træne med den.

Vi kom frem til leoparderne. Der var 2 på deres areal, og de kunne rigtig vise sig frem. De gik fornemt i stille og roligt tempo foran publikum. På et tidspunkt kom de lidt op og toppes, og der kunne man høre deres brøl.

Derefter gik turen mod det kolde nord….. Polar World, og det var der hvor isbjørnene holdt til. De havde et fint sted med kæmpe sten, søer og snekanon. Der var vi inde og læse om, hvad der sker for verdenen, nu hvor isen nord på er begyndt at smelte.

Da vi gik derfra kom vi tilbage, hvor vi begyndte, nemlig de brune bjørne. Det var nu blevet fodringstid. Der følte vi os heldige, for der så vi hvordan dyrepasserne kommunikere med bjørnene. De havde 2 skilte. På det ene skilt var der et stort nul, og på det andet et stort kryds. De to skilte bankede de mod hinanden for at få bjørnenes opmærksomhed, da de havde fået opmærksomheden viste de bjørnene deres  symboler, og det fik dem til at gå til fodringspladsen.

Der var rigtig mange gode oplevelser og dejligt at se, at dyrene levede i så gode forhold. Inden vi havde set os om, havde vi gået i parken i 3 timer.

To dage efter at vi havde været der, så vi i nyhederne til vores skræk, at en ung dyrepasser på 19 år var blevet dræbt af en af de unge brune bjørne, som vi havde set. Bjørnen var blevet aflivet umiddelbart efter, og det fortæller os, at selvom dyr er blevet tæmmet og har levet i cirkus, så kan man ikke fjerne deres vilde instinkt. Man skal altid have stor respekt for verdens vilde dyr.

Sommer hilsener fra Rørmosen

Thuwa, Maria, Signe, Maja Bente og Susanne

 

 

Skriv et svar