Skovhus Privathospital har fokus på Sundhed og inviterer på gåtur
22. februar 2017

Skovhus Privathospital inviterer: Kom med på gåtur

Hver torsdag eftermiddag opfordres alle Granhøjens beboere og medarbejdere til at snøre deres sko og gå en tur sammen med patienter, personale og en kostvejleder og personlig træner fra Skovhus Privathospital.

Af: Camilla, cln@iskilden.dk

Vi ved alle sammen, at det er godt for vores psykiske og fysiske velbefindende at få pulsen op og få noget frisk luft i fællesskab med andre. Det bliver kun endnu vigtigere, når man har psykiske, fysiske eller sociale udfordringer – Men hvor mange af os får det egentligt gjort i hverdagen? Det vil Malene, som er souchef på Skovhus Privathospital, gerne gøre noget ved.

Inspireret af programmet U-turn på DR1, hvor en række danskere med type 2 diabetes har et mål om at blive medicinfrie via en sund livsstil med fokus på kost og motion, lå Malene vågen en nat.

“Mange af vores patienter og Granhøjens beboere lider af forskellige somatiske følgesygdomme som fx overvægt og type 2 diabetes. Jeg kunne ikke lade være med at ligge og spekulere på, hvordan vi i fællesskab kunne få flere i gang med en sund livsstil, og så slog det mig pludselig, at vi har en hjertesti lige uden for vores vinduer, som vi ikke bruger!”

Det er ikke rocket science

Mindre end et stenkast fra Skovhus Privathospital i Annebergparken i Odsherred, ligger der en 3,5 km lang hjertesti i smukke Grønnehave Skov. En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Ruten er lavet til alle, men det er ikke alle, der ved den eksisterer.

”Da jeg fortalte mine kolleger om min idé om at bruge hjertestien, så var der flere, der ikke anede, at den eksisterer,” fortæller Malene. Som hun selv siger, så er initiativet ikke rocket science, men det er også underordnet – bare det virker.

Alle kan være med

Kostvejleder og personlig træner på Skovhus Privathospital, Allison, sørger for at tilpasse intensiteten til alle på holdet. Det vigtigste er ikke, hvor hurtigt man går ruten, det vigtigste er, at man kommer af sted sammen med en masse andre glade med-motionister.

”Jeg håber på, at vores initiativ bliver mødt med stor opbakning fra både beboere og medarbejdere på Granhøjen, så vi i fællesskab kan støtte op om en sundere livsstil,” slutter Malene.

 

Praktisk information:

Hvem? Alle beboere og medarbejdere på Granhøjen og alle patienter og medarbejdere på Skovhus Privathospital
Hvor? Hjertestien ved Grønnehave Skov (vi mødes ved Skovhus Privathospital)
Hvornår? Hver torsdag kl. 14 (turen tager cirka 1 ½ time i roligt tempo)
Husk: Praktisk tøj og fodtøj og evt. en drikkedunk
Hvad hvis det er meget dårligt vejr? Så bruger vi motionsrummet på Skovhus Privathospital

 

Læs også: Jeanette har tabt sig 18 kilo, og sukkersygen er væk

Læs også: Lars og Louis er ambassadører for en sund livsstil