Granhøjen pårørendedag 2019 pårørendesamarbejde netværk netværkssamarbejde
18. marts 2019

Velbesøgt pårørendedag på Granhøjen

Granhøjens områdeleder Bente er meget begejstret, da hun fortæller om søndagens pårørendedag, der sætter rekord for antal deltagere:

  >> Jeg synes, det er helt vildt, at 50 pårørende ville bruge deres søndag i selskab med os og hinanden. Der var så rar stemning, og der var plads til, at alle kom til orde med både bekymringer, kommentarer og gode ideer. Der blev også udvekslet erfaringer på tværs af bostederne og fra pårørende til pårørende. Det var noget af det, vi havde håbet på, der ville ske, da vi planlagde et oplæg om netværkssamtaler og samarbejdet mellem Granhøjen og pårørende.”

Granhøjens pårørendedag ligger altid den tredje søndag i marts, hvor de pårørende inviteres til at være med til en dag med oplæg, indslag og samtale på tværs. I år bød programmet på tre overordnede emner: Beskæftigelse, bolig og behandling.

Det er de tre områder, der gør et ophold på Granhøjen helhedsorienteret, og det blev til oplæg om beskæftigelse og de 11 forskellige beskæftigelsestilbud, Granhøjens Rehabiliterings- og aktivitetscenter (REBOA) udbyder. Musiklærer Thomas og eleverne Lars, Tobias, René, Camilla, Malene og Maja spillede i pausen nogle af de sange, de går og øver til daglig.

Pårørendesamarbejde og netværkssamtaler

Et kort oplæg om pårørendesamarbejde og netværkssamtaler lagde efterfølgende op til fælles refleksion og snak ved bordene om forskellige oplevelser med samarbejdet og netværkssamtalerne. Her blev der bl.a. rum til at tale om de mange forskellige måder, man kan være pårørende på, og hvordan der ikke er en korrekt eller forkert måde at være pårørende. I oplægget fortæller Bente også:

  >> I pårørende har været en del af beboerens liv altid på den ene eller den anden måde. Vi er i beboerens liv i en begrænset periode. Derfor oplever vi, at I kan sidde inde med en vigtig erfaring, som vi kan bruge i vores samarbejde med beboeren, så vi i samarbejde får støttet op om beboeren på bedst mulig vis.”

NADA-øreakupunktur

Dagen blev sluttet af med et oplæg om NADA-øreakupunktur, hvor medarbejdere og beboere fortalte om deres oplevelser med NADA, og hvordan de oplever, at det er virkningsfuldt for mindskning af bl.a. tankemylder og uro i krop og sind, angst, rygetrang, søvnbesvær, stress og abstinenser.

Efter oplægget var omkring halvdelen af de pårørende klar på at prøve NADA med nåle på egen krop, mens andre prøvede NADA-teen, som var brygget til lejligheden. Bente var med til at sætte nåle på en del af de pårørende, og hun fortæller:

  >> På Granhøjen har vi anvendt NADA de sidste 18 år med stor succes. Jeg fornemmede, at de pårørende tog godt imod NADA, som også er noget, en del af Granhøjens beboere har taget til sig i stedet for pn medicin. Og der var da også enkelte af prøvekaninerne, som spurgte til, hvor man kunne få NADA henne igen. Vi vil rigtig gerne sige tusind tak til alle de fremmødte pårørende for at være med til at gøre dagen rar og vedkommende.”

Du kan se billeder fra dagen på Livet på Granhøjen her.

På Granhøjen har vi løbende arrangementer og aktiviteter, som de pårørende inviteres til at være en del af. Du kan følge med i aktiviteterne på Granhøjens hjemmeside her.