Granhøjens bosted Vesterbro er åbnet igen
27. oktober 2017

Velkommen indenfor… På det genåbnede Vesterbro

Granhøjens bosted Vesterbro blev lukket ned i september 2016 for at ordne det gamle tag. Men Vesterbro er nu åbnet igen til stor glæde for dem, som er flyttet ind.

Af: Mathilde

Livet på Granhøjens udsendte træder ind fra det blæsende efterårsvejr og møder med det samme en varm brise fra det lune ildsted. Varme farvetoner og levende lys spreder sig rundt i lokalerne. Jeg mærker øjeblikkeligt en ro i kroppen og en følelse af at være velkommen.

Og det er lige præcis den følelse Diana, som er teamleder på Vesterbro, gerne vil have smitter af på alle, som opholder sig i huset:

“En vigtig ting for mig er, at der er en ro her, og det synes jeg vi har formået at skabe idet man træder ind af døren”.

Vesterbros indretningsstil kan godt minde en om en gammel herregård med møbler i brunt træ, levende lys og store malerier. Man kan godt se, at de først er flyttet ind for en lille måned siden, da det personlige præg ikke helt skinner igennem endnu.

Diana er for første gang teamleder, og hun har også medarbejdere, som ikke har arbejdet på Granhøjen så længe. Så de prøver alle noget nyt, og ingen er vant til at være her. Det ser Diana som en positiv mulighed. Det gør nemlig, at de kan skabe nye rammer sammen, og ingen holder fast i uhensigtsmæssige gamle vaner.

Signe, som også boede på Vesterbro inden det lukkede ned, er meget glad for at være tilbage:

”Jeg synes, det er rigtig rart at være tilbage i byen, da jeg nyder at gå en masse ture, og det kan jeg bedre lide at gøre her”.

Det skal være et hjem

Diana er ikke i tvivl om, hvilke værdier der er vigtigst, når alle de praktiske ting og nye strukturer er helt på plads:

“Min oplevelse var sidst, at Vesterbro var ligesom et hjem. Det er vigtigt for mig, at de mennesker der bor her også føler, at det er et hjem. For struktur er et vigtigt element for at et bosted kører. Men det er også altafgørende at beboerne føler sig hjemme, og har et sted at gå til. ”

Så der ligger en vigtig opgave foran Diana, Signe og de andre på Vesterbro:

“Vi kan skabe en masse i de fysiske rammer og kalde det et hjem, men hvis vi ikke føler at det er et hjem, så tænker jeg heller ikke at beboerne nogensinde vil føle det. Så jeg kunne godt tænke mig at arbejde hen imod, at det bliver deres hjem, og ikke bare er et bosted.”

 

Læs mere om Livet på Granhøjen her